Så tålmodig som jeg er, orket jeg selvfølgelig ikke å vente på mildere tider og det ferdige treet, så jeg sjekket nettet for Bonsai-frø, og fant en forhandler i Danmark. Forhandleren virker å være Danmarks svar på butikken i Hurum, og det tyder jo bra. Så da bestilte jeg meg et par pakker med nøye utvalgte.

Frøene bestilte jeg sist uke, og da jeg sjekket postkassen i dag, lå de der og kikket opp på meg. Selvfølgelig innpakket, men det gjorde det jo bare mer spennende.

Jeg skyndte meg hjem de 50 meterne jeg hadde, og røsket opp konvolutten, så papirbitene fløy… Ikke helt sånn, men kunne vært. Under ser dere hva jeg fikk.

Om noen er gode i tysk, så ser dere hva som står. Hvis ikke kan jeg oversette: Ørkenrose til venstre, og japansk kirsebærtre (sakura) til høyre. Den sistnevnte har vært en drøm å ha i hus. Og det har jeg nå. 39 sakura-frø!

Jeg fikk smått panikk, da jeg innså at jeg ikke hadde noe særlig med kunnskap om denslags, og hvordan jeg skulle så disse frøene. Heldigvis hadde danskene vært borti n00bs før, så sammen med frøene lå det instruksjoner om hvordan jeg skulle gå fram. Likevel ble jeg ikke helt klok på det der. Prestasjonsangsten tok meg. Men da er det godt at jeg har kjennskap til en aldri så liten ekspert på området. Jeg tror ikke han vil kalle det seg selv, men han har i alle fall gjort noe sånt utallige ganger før.

Så jeg sendte ham et desperat rop om hjelp, og da fikk jeg gode tips på rekke og rad. Så gode at jeg stakk til et par utvalgte butikker for diverse som er lurt å ha i en sådan stund.

I tillegg kjøpte jeg litt til, som dere skal få mer innblikk i nærmere helga. For da skal jeg plante ørkenroser.

I kveld har jeg lagt 10 av sakura-frøene i fuktig tørkepapir, så videre i en pose og zippet igjen. Posen la jeg i kjøleskapet for å simulere litt trøndersk vintervær. Frøene skal ligge der til mandag om en ukes tid, før de også blir lagt i jord. Det er mulig jeg gjør det samme med de resterende 29 også, men det vil tiden vise. Selv om det er liten sjanse for at alle frøene vil spire og overleve, så hadde det vært «dumt» om vi plutselig hadde 39 kirsebærtrær i stua…

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *