Da var tiden kommet for å så noen av ørkenrose-frøene, men først…

For noen dager siden holdt det på å gå galt for de ti sakura-frøene mine, som lå i kjøleskapet og ante fred og ingen fare. Min bedre halvdel lurte på hvorfor det i all verden lå en pose med papir i, i kjøleskapet. Hun tok opp posen og skulle til å kaste de stakkars små, før det plutselig demret for henne… Holy… Tenk om…

Heldigvis gikk det bra. Jeg fikk vite det først i dag…

Nå, tilbake til ørkenrosene. I dag var altså dagen det skulle såes. Jeg hentet fram godsakene som dere ser på bildet under her, og satte i gang.

Den silen nederst til venstre var det bare å glemme med én gang. Så det gjorde jeg. Spørs om det finnes bedre redskaper til sånt enn den der. Det får jeg prøve senere.

Jeg hørte at det var lurt å ta halvparten såjord, og halvparten med perlitt (den hvite posen). Så strø litt vermikulitt (posen i midten) på toppen for å holde udyr og andre monstre unna. Så det gjorde jeg, med god hjelp fra eldstemann i huset.

Resultatet ble sånn her.

Etterpå satte jeg dem i det lille drivhuset jeg kjøpte i starten av uken (det som dere skulle få nærmere innblikk i). Jeg fuktet jorda med litt vann. Så la bonsaimannen og eldstemannen frøene pent oppå hver sin jordhaug. Ørkenrosen er nemlig en kaktusplante, så den skal ikke dekkes under såing.

Ser du frøene?

Deretter må de ha gode lysforhold og stabile temperaturforhold mellom 18-25 grader. Og er det én plass i huset vårt hvor det alltid er lys og bra temperatur, er det på kjøkkenet i nærheten av vasken. Luftfuktigheten må også være høy, og det mistenker jeg at det er på et kjøkken, og inni mini-drivhuset. Jeg er egentlig grønn på det området, så jeg får finne ut etter hvert. Jeg skal følge med framover, og eventuelt justere plassering etter behov.

Nå er det bare å vente på spiringen. Jeg er usikker på hvor lang tid det tar. Fram til da må jeg lufte mini-drivhuset i kort tid hver tredje dag. Det gjør jeg ved luker på lokket. Dette er for å forhindre skimmel (sopp og mugg). Det vil vi jo ikke ha.

Forresten ser jeg at i uken over påske, er det meldt litt mer behagelig temperatur, både dag og natt. Kanskje kommer det ferdige treet om ikke lenge.

Snakkes snart igjen…

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *