Nå tror jeg at jeg har funnet vanningsrutinen til bonsaien.

Og riktig rutine er… 🥁

At det ikke finnes en rutine på det! Den må rett og slett ha vann når den trenger det. Det betyr i praksis at været og temperaturen bestemmer. Det kan gå to dager mellom vanning, eller det kan gå under én dag. Mulig sjeldnere når vi bikker over til høst og vinter igjen, men det tenker jeg i alle fall ikke på nå. Først må sommeren komme. Og da helt sikkert andre og oftere vanningsrutiner.

Jeg har i tillegg saumfart Internett etter hva slags mengde med vann den trenger, og etter hvert funnet en metode som treet tåler. Den går ut på å vanne rolig, og la vannet trekke ned i jorda, noe som for øvrig høres godt. Når jorda da har fått nok vann, renner overskuddet ut av dreneringshullene under potta. Dermed blir treet fornøyd til neste gang.

Det virker som om treet trives her i Hommelvik, enn så lenge. Det vokser stadig nye skudd og blader. Så noe riktig må jeg da ha gjort. Jeg overtenker nok det aller meste av pleie nå i startfasen, men det går seg forhåpentligvis til etter litt erfaring.

ps! Insektmiddelet tok ikke knekken på det som viste seg å være både hvit edderkopp og muligens trips, hva det nå enn er. Jeg spurte Taki Bonsai om råd, og de anbefalte sterkere lut (Permetrin). Det sprayet jeg på jorda i går, og nå virker det lovende. Krypene kom alltid fram ved vanning, men det har de ikke gjort ved vanning i går kveld, og nå i dag.

Under er et bilde av den hvite edderkoppen. Det gode var at de kun var nede i jorda, og ikke på bladene.

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *