Du lurer kanskje på hvordan det går med de utendørs bonsai-emnene…

Det blir foreløpig noen færre oppdateringer fra livet til utendørstrærne mine. De er litt mer tålmodige enn bonsai-treet som står inne. Der innetreet krever daglig oppmerksomhet, er det ikke like viktig med like mye oppmerksomhet på de emnene som står ute.

Men de er slettes ikke glemt av meg. Jeg sjekker daglig. Likevel tror jeg ikke det er så interessant å dele alt av livet deres. De tar seg god tid, og nå som vinteren kom tilbake til Hommelvik og Trøndelag igjen, så er de kanskje ikke så ivrige, heller. Heldigvis er det tidvis glimt av sol og mye dagslys mellom snø- og sluddbygene.

I kveld var det derimot tid for litt ekstra oppmerksomhet etter tips fra den forrige eieren av trærne. Det vil si, oppmerksomhet til i alle fall fire av trærne. Jeg har fire grantrær, som trenger litt gjødsel for å fortsette sin ferd mot å bli fine bonsai-trær. Heldigvis kjøpte jeg feil type gjødsel samtidig som jeg bestilte zelkovaen min, og det passer jo bra nå. Jeg endte opp med å kjøpe utendørs-gjødsel, som jeg kanskje har nevnt før. Så nå har jeg en fin organisk gjødselblanding med ganske balansert NPK (noe jeg forklarte i forrige innlegg). Verdiene nå er 6-4,5-5.

Jeg brukte cirka en teskje med gjødsel per tre, og satser på at det holder. Neste gjødsling tror jeg blir om cirka en måneds tid. Sånn skal det fortsette til august.

Og stakkars eika får vente litt…

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *