Når frosten endelig (forhåpentligvis) har gitt seg for denne gang, benyttet jeg meg av vårværet.

Den eika jeg fikk sammen med de ulike furuene, har egentlig ventet en stund på å bli pottet om til en større potte. Men de kalde nettene den siste tiden har satt en stopper for det. Så jeg og eika har nok ventet noe utålmodig på varmere vær. Og det ble det i dag, og i følge værmeldingen skal det forbli sånn framover, også.

Det var ikke bare enkelt å skaffe seg store og rimelige potter, men den som leter, finner. En lokal gartner hadde nok av utvalg, så da ble det ordnings. Da vet jeg også hvem jeg skal spørre neste gang.

Jeg hadde et «enkelt» oppdrag. Fikse god jord på forhånd i den større potta, og fjerne den gamle jorda rundt røttene, forsiktig. Samtidig kunne det godt være igjen litt jord rundt røttene. Deretter klippe av en del av den tykkeste rota, så den ikke tar overhånd, ettersom treet etter hvert skal pottes om til en bonsai-potte. Det vil si at jeg må kontrollere hvor røttene tar veien. Så var det bare å plante eika godt nedi den nye jorda. Enkelt, ikke sant?

Vel, det er utgangspunktet enkelt, men for en som aldri har gjort dette før, så blir det likevel usikkerhet med inn i bildet. Heldigvis har jeg god hjelp og støtte i eksperten fra Hitra. Og med dagens teknologi, er det kort vei fra Hommelvik og utover dit.

Jeg fikk en fin oppskrift på hvordan jeg skulle gripe an situasjonen. Og det setter jeg stor pris på! Nå var det kanskje ikke så vanskelig som jeg trodde på forhånd.

Det var uansett godt å ha en kraftig bonsai-saks, ettersom den andre hagesaksa ikke akkurat var sylskarp.

Den nye potta er på 7 liter, så nå er det gode vekstvilkår for eika framover. Får vi i tillegg solfylte dager og gode temperaturer nå, så blir det nok etter hvert en fin og tykk stamme og da… det er vel da det virkelige arbeidet starter.

Men det får bli om en god stund. Først må eika trives og vokse.

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *