Nå skjer det mye rart og spennende her.

I dag har det vært mye på tapetet. For det første fikk jeg nok en eske fra Taki Bonsai.

Det begynner å bli fullt ved stuevinduet, men det må gå an å få plass til noe mer… Som for eksempel en Ligustrum chin, eller Liguster, som den heter på godt norsk. Det som dukket opp i esken var et meget pent eksemplar av et tre. Jeg liker ikke å si det, men zelkovaen bleknet faktisk litt i forhold.

Så nå har jeg sannelig to innendørs bonsai-trær. Det var på tilbud sjø, så vart for… Men jeg angrer ikke!

Det andre som skjedde i dag, var at jeg fikk meg en pakke i postkassen. Der var det også noe spennende oppi. Jeg har en liten stund nå tenkt å forsøke en avlegger av kirsebærtreet i hagen, bare det at den skal plantes i potte. Til det er det gunstig å ha en slags rotmiddel, som gjør det litt enklere for avleggeren å utvikle røtter. Vanlige plantesjapper har ikke sånt, så måtte bestille på nett, i håp om at det er ekte vare. Jeg tror jeg traff…

Det tredje som skjedde i dag, var at jeg gikk tom for såjord, så kirsebær-prosjektet mitt sto i fare for å bli utsatt. Noe jeg ikke kunne la skje. Så da måtte jeg dra ut for å handle. I tillegg endte jeg selvfølgelig opp med en drømmeplante, som jeg også skal henvise til bonsaiens verden etter hvert. Nemlig en viftelønn.

Men nå tilbake til prosjekt «kirsebærtre».

Jeg fikset jordblanding bestående av såjord, perlitt, og et hint av noe annet som slutter på «litt». Så tømte jeg litt rotmiddel i en plastkopp, hentet hekksaksa, og satte av gårde til kirsebærtreet som ante fred og ingen fare.

Så fant jeg et passende emne, som jeg tenkte egnet seg bra.

Jeg brukte en kniv til å ta av barken av den nederste delen, før jeg dyppet delen ned i den lilla blandingen du så vidt skimter på bildet over. Deretter laget jeg et lite hull midt i jordblandingen, og satte ned avleggeren, før jeg dekket forsiktig til med jord.

Deretter satte jeg en pose med små hull, over potta, så jeg får den fine drivhuseffekten igjen. Jeg må lufte regelmessig, så det ikke danner seg mugg. Men det ordner seg.

Dette har jeg aldri prøvd før, så vi får se hvordan det går. Jeg har fått litt tips fra her og der, som vanlig. Og det er til god hjelp! Jeg er ganske grønn på det her foreløpig. Det blir nok mye prøving og feiling. Men da er det godt at vi har et svært kirsebærtre på eiendommen, og ellers noen trær rundt omkring i nabolaget. Da tenker jeg først og fremst på ville trær, ikke tamme 🤭

Det blir nok spennende tider framover. Med mye ansvar. Vurderer etter hvert å prøve noen avleggere fra bjørk og sånt, om dette prosjektet lykkes. Kanskje ellers også. Har råd til å feile litt. Inntil da, får du bare henge med så godt du kan. Plutselig dukker det opp noen flere oppdateringer.

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *