Leste et tips på Facebook her om dagen, så det måtte jeg teste ut litt nærmere.

Jeg følger selvfølgelig ulike grupper på Facebook, noe som kanskje ikke kommer som en overraskelse. Altså, i denne sammenhengen er det snakk om Bonsai-grupper. Der fant jeg plutselig en dag tips om å bruke en tomflaske til å få avleggere til å slå rot. Det i seg selv er jo egentlig ikke en sensasjon. Det er ganske vanlig med ulike planteavleggere å slå røtter i vann. Jeg har til og med brukt metoden før. Men jeg visste ikke at den samme metoden kunne fungere på tre. Når jeg nå tenker nærmere etter, er vel heller ikke det så veldig overraskende 🤔

Men, i alle fall, så var det på tide å teste det i praksis, og ikke bare inni hodet. Jeg hadde tatt vare på en snerten Farris-flaske, som var tiltenkt formålet. Og egentlig sett meg ut et tre som jeg også skulle teste det på. Jeg vet jo ikke om det fungerer, men taper ingenting på å prøve. Utenom den greina, da. Men det tåler både jeg og naturen godt.

Så jeg stakk til skogs, sammen med et par av mine kjære familiemedlemmer. Etter hvert kom vi til det området jeg hadde pekt ut, og til og med kone og barn begynte å se seg rundt etter gode emner. Jeg tror kanskje de begynner å tenke litt Bonsai, de også… Mulig det bare er ønsketenkning, men godt nok for meg det!

Jeg hadde på forhånd skåret et passende hull i skroget for å sikre lufting, og puttet noen steiner nederst for å sikre at vinden ikke tar hele greia og flyver av gårde med forskningsprosjektet mitt. Deretter fylte jeg med vann, før jeg tok med Leatherman-verktøyet mitt, og rett åt skogen det bar.

På bildet over, ser dere den stolte bonsaimannen med det som føltes som verdens lureste triks. Dette burde i teorien gå bra, men fasiten får jeg selvfølgelig ikke vite før om en stund. Har lært å være tålmodig når det kommer til det her med å lære Bonsai-kunsten.

Da jeg kom hjem, surret jeg forsiktig en hyssing rundt for å holde greina på plass.

Om, eller når den slår rot, skal jeg flytte den over til en potte med god jord. Jeg plasserte den i det minst solfylte området på verandaen, i godt selskap av et vordende kirsebærtre, og en japansk viftelønn, som begge (som dere vet fra før) skal gjøres til Bonsai. Jeg er spent på fortsettelsen!

Og forresten; om du allerede ikke har skjønt det, var avleggeren av type einer.

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *