Da har jeg fått et nytt medlem i Bonsai-emnefamilien.

Vi har fire alternative plantebutikker i Hommelvik, og det er de tre dagligvarebutikkene, og Europris. Disse har jeg fulgt ekstra godt med den siste tiden, i håp om å finne noen kupp.

I dag dukket det imidlertid opp et par godbiter, selv om den ene godbiten så litt herjet ut. Det er mulig jeg investerer i den ved et senere tidspunkt. Det var Magnolia, som visstnok kun er pen å se på når treet blomstrer. Resten av året ser den nok litt herjet ut. Dessuten er det også, om Internett har rett, en ganske vanskelig oppgave å trene til Bonsai. Derfor slo jeg det fra meg.

Men et annet tre merket jeg meg tidligere i dag, ved dagens handletur med eldstesønnen. Jeg liker at han er like opptatt av trær som meg, eller i alle fall er potensialet der.

-Se pappa! Et oliventre!

-Tja, kanskje det. Men tror ikke at vi kjøper det, altså…

Så feil kunne man ta. Etter en gåtur på tidligkvelden, ble det igjen snakk om uteplanter. Da tok vi en runde til Europris, Rema, og til slutt der jeg visste de hadde oliventreet, nemlig Kiwi. Extra-butikken fikk ikke besøk av meg, i dag.

Jeg søkte om råd fra det o store Internettet, hvor det ble hevdet at oliventreet skulle være et godt ferskis-tre, å trene til Bonsai. Så da ble det sånn. I tillegg passet jeg på å kjøpe en fin uteplante til fruen, så husfreden fortsatt forble intakt.

Jeg må nok lese meg mer opp på den type tre, så fortsettelse følger.

PS! Forresten oppdaget jeg ved vanning av Ligusteren i går kveld, en hvit halvgjennomsiktig larve som tittet opp fra jorda. -Æsj, tenkte jeg da.

Jeg tok straks fram insektmiddelet som ikke fungerte på den røde edderkoppen på det forrige treet, og fyrte løs. Håper det fungerte! Etter å ha undersøkt litt på nettet, ser det ut til at det kan være «weevil larvae», som visstnok vanlig insektmiddel skal klare å ta hånd om. Jeg har ikke klart å finne det norske navnet på det. Uansett, håper jeg de ikke overlever. De kan visst ødelegge røtter og denslags. Krysser fingrene for at de ikke gjør det!

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *