Da var tiden kommet for å klippe tilbake noen «utskudd».

Zelkovaen gjør ikke annet enn å vokse for tiden, men så har vi jo ganske gode vekstvilkår akkurat nå. Sol, skyer, og hete temperaturer, er alle med på å øke trivselen for trærne mine. Og litt meg selv, også.

Over ser du hvordan bladverket vokser i alle retninger, hit og dit, bortover og oppover, nedover og sidelengs. Godt at jeg da har min lille stolthet å ta fram i slike stunder. Jeg snakker selvfølgelig om bonsai-saksen.

Det er en stund siden jeg har trimmet treet nå, og litt med vilje for å la den vokse. Jeg klippet tilbake noen greiner, noe jeg begynner å bli ganske trygg på nå.

Her er resultatet etter klippingen.

Men denne gangen ønsket jeg i tillegg å prøve noe nytt. Jeg tok to av greinene jeg klippet, og la dem i et par utvalgte konjakkglass. Heldigvis blir de også nyttige for en gangs skyld. De fungerer godt til slike saker.

Det blir spennende å se om det blir røtter av de der. Mulig det fungerer, mulig det ikke gjør. Da er det bare å prøve noe annet. Det er jo synd å kaste bort fine friske skudd. I alle fall kan jeg gjøre et ærlig forsøk på å prøve meg fram med noen av dem.

Jeg skal oppdatere underveis.

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *