Hvordan går det egentlig med ørkenrosen?

Joda, takk som spør. Det går bare bra.

Jeg har vært litt sånn i stuss på hvordan jeg skulle gripe an den videre utviklingen av spiren. Treet har fått noen turer utendørs, men stort sett har den vært i mini-drivhuset. I dag fant jeg ut at jeg skulle søke det store nettet etter videre svar. Jeg fant etter hvert en dugende side, hvor det sto mye fornuftig.

Det første jeg fant, var at det i kaldere klima er lurt å ha treet innendørs. Men med trøndersk sommervær, som for tiden ikke ligner grisen, i positiv forstand(?), så kan man undres på om det er ok å sette treet ute. Neida, trøndersk sommer, som i år, hører dessverre med til sjeldenhetens hjertesukk. Så jeg tror det blir et innetre. Det kan jo likevel hende at det blir noen turer ute for den likevel.

Det andre jeg fant, var at etter at spiren har kommet opp av jorda, så vil den helst stå i sol og varme. Varmen har den hatt hele tiden, men sol har det bare blitt noe sporadisk. Så nå var det faktisk på høy tid at den fikk komme ut av mini-drivhuset sitt.

Det blir spennende å se hvordan den trives på sin nye plassering i det o store vinduet på stua, hvor den har gode muligheter for å bade i sol store deler av dagen.

Litt skummelt er det også. Jeg vet jo egentlig ikke hva jeg holder på med. Foreløpig er det bare å stole på det som ser og høres fornuftig ut, og satse på at jeg lærer en masse underveis. Forhåpentligvis overlever ørkenrosen, som visstnok skal være enkel å ha med å gjøre. Men akkurat det har jeg hørt før…

Kan hende at treet stortrives, og at om noen år, så blir det et pent lite bonsai-tre av den. Ørkenrosen vokser tregt, så kanskje jeg slenger på noen år til med det samme…

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *