De som kjenner meg bittelitt, vet at jeg setter pris på de små detaljene.

De små detaljer rundt oss, alt fra en liten kvise eller føflekk, til strømlinjeformet biler. Alt ligger i bunn og grunn i detaljene. De som gjør oss selv lik. Slik er det også i naturen.

For noen år tilbake, da jeg var en ivrig fotograf, lærte jeg å sette enda mer pris på det. Dette har jeg tatt med meg videre. Jeg har rett og slett muligens blitt en liten «nerd» på dét området også. Det er kanskje det som gjorde at jeg plutselig fikk trangen til å lære meg bonsai-kunsten. Men lite ante jeg at jeg skulle sette pris på små frø som spirer, eller avleggere som gror og utvikler seg. På skakk-kjørte trær i skogen, på trærne i hagen, som jeg for litt siden helst ville fjerne fra jordas overflate, vel vitende om at trærne også lever under overflaten. Generelt setter jeg meg pris på naturen rundt meg, og da kanskje spesielt på trærne, som tross alt består av de små detaljene.

Det har helt klart ført med seg mye kunnskap om hvor lite, eller hvor mye som skal til for å få trær og planter til å gro. Hvordan jeg mer og mer ser om trærne trives, eller ei. Og hva som skjer i det jeg kutter en grein, tar en avlegger og setter i vann. Hvordan den rett og slett tilpasser seg, slår røtter, og fortsetter sin ferd videre i jord.

Det er ganske kult!

Så her legger jeg et knippe bilder fra noen av avleggerne mine, hvor alt ligger i de små detaljene.

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *