Godt nyttår! Den første uken, som de siste ukene av fjoråret, har vært en kald fornøyelse. Så hvordan takler utetrærne dette?

Som du muligens husker, eller ikke, ordnet jeg en midlertidig løsning for oppbevaring av utetrærne. Den løsningen ble visst permanent. Jeg stresset egentlig ganske mye med å skaffe meg drivhus før vinteren, men etter litt uthenting av erfaring rundt omkring, kom jeg på andre tanker. Kort oppsummert står de nå i en kasse oppå en palle, og provisorisk plast som på en eller annen måte dekker over trærne. Det hele er plassert inntil veggen og delvis under tak. Det ser slettes ikke så pent ut, og kanskje også direkte stygt, om det er lov å si. Men det viser seg at anordningen gjør nytte for seg.

Vi har så langt lagt bak oss en over snittet kald desember og en ukes tid i januar, og det ser ut som det er liv i kassen. Noen av barnål-trærne har gulnet, men usikker på hva det betyr. Tror de skal overleve. Oliventreet som egentlig tåler minst kulde, ser ut til å leve i beste velgående, selv om den ruver over samtlige trær og et stykke over kassen. Ellers sjekker jeg trærne i ny og ne, og jeg tror at samtlige lever ennå. Det lover godt når det snart er vår, om jeg skal se sånn passe optimistisk på det. Men inntil våren kommer, blir det både mildvær og iskalde perioder i et par måneder til.

Jeg må innrømme at jeg drømmer om våren nå. Jeg har noen planer for utetrærne, og nye avleggere og litt wiring. Vi må bare komme oss gjennom vinteren først.

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *