Vi er allerede godt inne i første vårmåned, og så langt vil jeg si den har innfridd.

Sol og gode temperaturer på 8 grader i skyggen, og noe varmere i sola i noen dager, før det i dag regner. Alt hører med til våren. Vi får nok også en dose med snø iløpet av mars. Men det får vi tåle. Og med det må også utetrærne mine vente til mildere vær uten frostnetter og denslags. I går var det et godt stykke unna minusgrader, så de heldige trærne fikk sin aller første tur ut i sola, i 2024.

Da var det også en gyllen mulighet til å ta en slags status på trærne. Hvem hadde overlevd vinteren, og eventuelt hvem hadde avgått med døden.

De fleste trærne har faktisk klart seg, noe jeg ikke torde å håpe på før vinteren. Men én så ut som en utbrent fyrstikk, så den er nok død… Jeg husker knapt hva den så ut som før vinteren, men tror det er den ene avleggeren jeg fikk av Japankirsebærtreet. Uansett er jeg godt fornøyd. Den var omtrent 43% død før vinteren, så ikke overraskende.

Resten ser fine ut, så her kommer et utvalg med bilder av dem, også.

De fikk være ute en god stund, men satte dem tilbake i kassen igjen til kvelden. Ved neste soldag får de atter en gang slikke litt sol.

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *