Nå ser jeg ikke skogen for bare trær…

Tiden var kommet til litt kortreist skogplanting. Emnene har stått i cirka tre uker og vokst røtter. Jeg har handlet inn provisorisk potte, og endelig fått bruk for steinsamlingen som har ligget i fred og ro i ett års tid.

Jeg vet jo ikke helt hva jeg gjør (fortsatt), men går løs på nye utfordringer. Det verste som skjer er at det ender i en død skog. Selv om det er kjipt om det skjer, så har jeg også lært litt om hvordan jeg ikke skal gjenta prosessen. Men de emnene er enkle å ha med og gjøre (liguster), så kan hende det går bra.

De fleste bonsai-folkene anbefaler skog som består av rette trestammer, med et antall fra 7-15 trær.

Jeg gikk for sju stykker, men ikke alle trærne var helt rette. Men tenkte at det er da ikke så farlig. Kan jo bli artig læll.

Så da var jeg i gang, da. Jeg lurte litt på hvordan jeg skulle løse det med provisorisk anordning. Men fikk løst det ganske greit. Jeg boret flere dreneringshull i det underfatet jeg skulle bruke som overfat. Så brukte jeg et annet underfat som, tro det eller ei, underfat. Jeg vet ikke en gang om det heter underfat, men det ble sånn denne gangen. Så brukte jeg et lysfat, et stort og rundt et, sådan, helt nederst. Det viktigste er at vannet drenerer fint. Etter å ha plantet trærne pyntet jeg litt ekstra med litt vulkan-stein. Mulig det blir mer pynting etter hvert.

Så pyntet jeg med steiner rundt, og la også steiner under skogen, litt her og der. Så hadde jeg jord oppå og mellom der igjen. Måtte til slutt rydde plass ved stuevinduet. Det var muligens på tide, også.

Her er bildene fra prosjektet.

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *