I dag var det på tide å prøve igjen, og det ga resultater.

Nå har jeg prøvd å få suksess med kirsebærtre-avleggere en lang stund. Jeg har prøvd å plante nye skudd rett i jorda, jeg har prøvd avlegger i flaske med vann, utendørs, og jeg har prøvd vann i glass, innendørs. Sistnevnte gjorde riktig nok at greinen jeg tok, blomstret. Men etter det gikk det rett i dass. Artig så lenge det varte, da. Etter det mislykkede forsøket i vann, så prøvde jeg nok en avlegger i jord. Dog heller ikke med så bra resultat. Den holdt seg ganske lenge, men igjen. Rett i dass.

Men det som er litt morsomt, kanskje for både meg og kirsebærtreet i hagen, det er at vi ikke akkurat gir oss så lett. Jeg har lagt merke til at det store treet plutselig har fått avleggere på plenen i nærheten. Noen av dem har jeg tenkt å ta vare på, for å få noen flere fine trær. Så håper jeg de overlever gressklipper-sesongen. Det kan hende jeg må sette opp skilt.

Uansett, da. Tilbake til saken. Etter det siste mislykkede forsøket i potte med jord, så ble det plutselig en ledig plass. Da var det bare å sikte seg inn på kirsebærtreet, på søken etter avlegger som jeg bokstavelig talt tenkte å røske opp med røtter og alt. Jeg har som sagt lyktes med både selje og or, så hvorfor ikke med kirsebærtre.

Og tror du ikke jeg fant en passende avlegger som også satt rimelig løst i bakken ved det store treet. Så da var det bare å leke mr. Muscle, og rive opp skiten… Neida, det mener jeg ikke. Det er jo ikke skit. Det er vakrere enn som så, om man kan si det sånn. Noe jeg nettopp gjorde.

I forfjamelsens slør, glemte jeg å ta bilde av avleggeren og røttene. Jeg fokuserte mer på å få plantet det i den ledige potten. Etter det stusset jeg av det øverste av stammen, og vannet en dose, selv om det kanskje ikke var nødvendig med tordenværet som sakte, men sikkert nærmet seg. I skrivende stund har det ennå ikke kommet tordenbyger, men det blir nok. Himmelen er i alle fall sølvfarget, men samtidig mørk og dyster. Akkurat som jeg liker det.

Men nå skriver jeg meg bort igjen… Her er uansett resultatet, så vil de neste ukene vise om jeg denne gangen kommer til å lykkes med kirsebærtre-avleggeren.

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *