Selv om jeg ikke oppdaterer dere daglig, betyr det ikke at ting ikke skjer. For i bonsaiens verden er det alltid noe.

Tålmodighet er den største av alle dyder, spesielt for den nevnte verdenen i ingressen. Men selv om ting skjer sakte, skjer det. Og noen ganger dukker det opp de forunderligste ting.

Som her om dagen. Den kinesiske buksbomen trenger vann ganske ofte, som de aller fleste gjør. Men sist jeg vannet treet, oppdaget jeg noe besynderlige greier. Jeg husker at jeg tenkte: «Hva?! Snegler på bonsaien min!» Kanskje ikke akkurat sånn, men jeg husker det som om det var i går, selv om det var dagen før der igjen. Jeg har bare ikke rukket å skrive om det før fredagens ro senket seg omsider. Men ja, jeg fant opp til flere sneglehus oppå jorda. Og det er jo ganske mystisk. Treet har stått inne hele tiden, så tenker enten at de har sneglet seg med fra Kina til forhandleren, eller at den har skyndet seg langsomt i Hurum, før avreise mot Trøndelag.

Jeg prøvde å ringe forhandleren, men ingen svar. Muligens så de hvem det var som ringte. Så tenkte å prøve igjen over helga. Men når det er sagt, så ser det ikke ut til at de har gjort noen skader på treet. Den vokser og trives den.

Mens jeg var i gang, klippet jeg noen greiner til fra samme tre. Jeg har blitt litt tøffere med saksa nå, så da er det bare å gyve løs, etter nok en motivasjons-video fra Herons bonsai. Nå fantaserer jeg om en lavere potte til treet, og ny front, for den av dere som husker hva det dreide seg om. Kort forklart hva som rett og slett tar seg best ut. Jeg sier som Peter Chan… Se for deg et maleri eller et bilde når du komponerer treet og omgivelsene. Hva vil du vise?

Det er dyrt med ny keramikk-potte, så det er mulig jeg går for en slags nødløsning med potteskål fra Europris. De er ganske pene, selv om de er i plast. Her er fronten som jeg ønsker meg. Pent, ikke sant?

Underveis i klippingen, samlet jeg noen avleggere for å sjekke hvordan de utvikler seg. Den forrige klippen og avleggerne som jeg prøvde med den gangen, fungerte ikke. De endte som søppel. Håpet er at disse nye skal lykkes bedre.

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *