Det er utrolig hva skjebnen plutselig bestemmer seg for. Også denne gang.

Det var en gang en mann som skulle lære seg bonsai-kunsten. På ferden møtte han mange trær, avleggere og personer med samme interesse. – Jeg fant, jeg fant, ropte han. -Hva fant du nå da? Kona repliserte med en oppgitt mine.- Jeg fant et nytt tre, sa han. -Hva skal du med den? Fy, kast’n, sa hun. -Å, jeg har slikt å gjøre, jeg har slikt å føre, jeg fører vel den, sa bonsaimannen. Og fortsatte ferden på sin lange reise over de sju fjell.

Noen ganger fører reisen meg til kommentarfelt på Facebook, på steder der det faktisk går an å kommentere uten å bli halshugget. Skjønt, det er både og, der også. Men ikke denne gangen.

Det startet med et ganske så simpelt spørsmål om kjøp av et spesielt type tre. Det tok ikke lang tid før det plutselig poppet opp et chatvindu med spørsmål om jeg var interessert i å kjøpe nettopp et tre av samme type, og det for en ganske så rimelig penge. I alle fall innen denne bransjen. Jeg spurte om betenkningstid, og noen dager etter mye tankevirksomhet bestemte jeg meg. Jeg måtte slå til. I tillegg fikk jeg også med et pent emne. Så da var det bare å vippse, og vente tålmodig på at pakken skulle dukke opp. Og har du sett, det gjorde den plutselig sist fredag!

Det er alltid spennende å åpne pakker, og spesielt når det står «Forsiktig glass». Da vet jeg at det er forhåpentligvis er behandlet pent. Og at pakken inneholder trær.

Jeg åpnet esken og det som møtte meg bevitnet at her hadde det vært gjort en god jobb med å polstre de skjøre.

Jeg skjønner at for de uinnvidde, kan det se ut som en søppeldunk med ilagt hageavfall. Men så feil kan man ta.

Jeg fjernet forsiktig polstringen, og godbitene åpenbarte seg.

Dette er en satzuki azalea. Den er cirka 10-12 år gammel, og blomstrer med store fine blomster i perioden mai/juni. Jeg tror ikke jeg får gleden av dette før neste år. Men likevel er det et meget pent eksemplar, som allerede har startet på prosessen til bonsai. Jeg er superfornøyd!

Den andre er en sibirlønn, som skal ha blitt plantet fra frø, for et par år siden. Denne blir det spennende å følge med på videre! Gi det noen år til, så blir det tipp topp, tommel opp! Det er bare å google seg fram til hvordan den ser ut som voksen.

Tilbake til eventyret. Bonsaimannen er fortsatt på sin ferd. Og mangt skal ennå gjøres, mangt skal ennå føres. Vil han til slutt finne bonsai-kunsten, og halve bonsai-riket?

Og snipp, snapp snute, så var ikke eventyret ute.

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *