Henting av barn som er på besøk til kompiser, kan gi avkastning, eller rettere sagt avleggere.

I går kveld skulle jeg hente eldstesønnen hos en kompis. Det første jeg la merke til da jeg ankom destinasjonen, var tre trær i potte. Og da… Ja, det har skjedd noe med med meg og mitt forhold til trær. Før kunne jeg tenke at trærne i hagen var helt unødvendige, og fikk ofte tanken om å fjerne dem. Heldigvis er jeg som trøndere flest, så det ble liksom aldri noe av det. Nå derimot, ser jeg på de samme trærne, eller hvilket som helst tre egentlig, og danner meg bilder i hodet om hvordan de kunne sett ut som bonsai. Og noen ganger ender det opp med at jeg tar en avlegger i håp om at de slår rot i vann, eller jord.

I dette tilfellet, så var faren til sønnens kompis heldigvis ute, og praten gled sakte, men sikkert over i temaet jeg liker sånn passe. Det kom etter hvert frem at han hadde tenkt å stusse et lite tre han hadde stående. Du må jeg tro jeg var rask på labben, og sa jeg kunne være behjelpelig med å ta noen greiner han ikke likte… Det gikk selvfølgelig i orden, så nå har jeg to Japankirsebærtre-spirer, som jeg håper slår rot.

Det lønner seg altså å hente barna hos kompiser.

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *