Nå er det lenge siden jeg har fått pakke, så nå er jeg spent!

Jeg har akkurat vært og hentet pakke i pakkeboksen. Jeg klarte ikke å vente lenger. Men hva skjuler seg i esken denne gang?

Det vet jeg jo. Men ikke dere! Det hele startet med at jeg ringte Taki Bonsai for råd. Jeg var ikke helt forberedt på at innetrærne skulle vokse i hurtig tempo så tidlig på året. Dette skrev jeg litt om i forrige innlegg også, men siste nytt kommer altså her. Jeg ringte som sagt, for å forhøre meg om når jeg burde potte om de to innetrærne mine, og hva jeg egentlig trenger for å komme i gang. Jeg fikk noen tips. Det første var at jeg kunne begynne ompotting når nyskuddene begynte for alvor. Og det har det for alvor gjort! Det andre var jeg kunne enten kjøpe ferdig mikset bonsaijord, eller gå for den billigste varianten som fungerer utmerket. Da tar jeg 50/50 med pimpstein og såjord. Det tredje tipset var at jeg kunne bruke samme potte om igjen, men at jeg om noen år går opp et lite hakk i størrelse. Det fjerde tipset var at jeg skulle klippe cirka 1/3 av rotballen. Altså hovedrota, om man kan kalle det for det.

Valget mitt ble enkelt i disse dyrtider (årets nyord, eller var det fjorårets? Samma det!). Jeg gikk for 50/50 med pimpstein og såjord. Det var bare et lite vesentlig problem. Jeg hadde ikke pimpstein i hus. Så da måtte jeg bestille litt da. Og da kommer jeg fram til innholdet i pakken…

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *