Endelig slutt på frostnetter, og nå var det helt klart på tide!

Med gode værutsikter og en god dose pågangsmot, skulle jeg nå gyve løs på ompottingen av utetrærne. Uten så voldsomt mye kunnskap om hvordan dette skulle foregå, så var jeg ikke like skeptisk i dag, som sist jeg skulle forsøke meg. Og sist gikk det jo bra.

Jeg blandet like mengder av prydbark, plantejord og pimpstein/kiryu-sand, og satte i gang med det første treet. Nemlig lerka.

Her var det mange fine røtter. Jeg klippet noen av dem litt tilbake, men ikke så mye. Og brukte i tillegg en del av den gamle jorda også, slik at treet hadde noe kjent. Ellers pottet jeg den i en ganske stor keramikk-potte med dreneringshull, der den skal få vokse seg tjukk og stor. Kanskje ved neste ompotting, så får den seg en bonsai-potte. Til slutt puttet jeg litt mose her og der, for pynten sin del. Selvfølgelig et ganske tynt lag. På bildet under får dere også se skyggen av bonsaimannen.

Så til neste tre. Det tror jeg er en bjørk, som var i samme potte som én av furuene. Disse tok jeg samtidig, ettersom jeg ville skille dem til hver sin potte.

På disse to klippet jeg dem bare løs fra hverandre, før jeg pottet dem i nye potter. Her tok jeg også en del av gammel jordblanding. Furuen fikk den fineste potta av de to, men dette er jo bare midlertidige potter, som med lerka.

Deretter gikk turen til et barnålstre som minner meg om lerk, men jeg er sannelig ikke sikker. Den hadde også utviklet en god del røtter.

I fare for å gjenta meg selv, så gjør jeg det. Beholde litt gammelt, og mye nytt. Her klippet jeg heller ikke så særlig mye. Den fikk seg en større potte som den skal vokse i.

Så til slutt kom turen til noen andre typer furu. Jeg er usikker på hva slags type det er, men fine eksemplarer er de.

Her var det også samme prosedyre. Beholde noe gammeljord, og tilsette ny fersk blanding. Disse tre ønsket jeg å ha sammen videre.

Etter en god og artig stund, sa jeg meg fornøyd med dagens innsats. Så vil fremtiden vise om trærne blir like fornøyde. Det gjenstår å se.

Bloggposter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *